Sajtos kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos kifli

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • 35 dkg rétesliszt
  • 4 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 350 g natúr joghurt
  • másfél felvert tojás
  • 1 ek só
  • 1 kk cukor

A töltelékhez:

  • 50 g olvasztott vaj
  • 20 dkg sajt ( lehet füstölt is )

A kenéshez:

  • 1/2 tojás és 1 tk tej keveréke

A kiflik szórásához:

  • reszelt sajt

Elkészítése:
A kéz melegre melegített tejbe keverjük a cukrot,belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük,hozzákeverjük a sót,hozzáadjuk a felvert tojást,olajat,a joghurtot és megkelt élesztőt. Bedagasszuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk,6 cipóra osztjuk.
Minden cipót gömbölyűre kisodorjuk, egyenként olvasztott vajjal lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk,rátesszük a 2. tésztát,ezzel is így járunk el. A 3. tésztát is ráfektetjük,olvasztott vajjal lekenjük,sajttal megszórjuk. Sodrófával egy kicsit lelapítjuk. 8 db cikkre vágjuk,kifli formára feltekerjük. A tojást tejjel összekeverjük és a kifliket lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk. A másik 3 cipónál is így járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk,180 fokon megsütjük.