Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pékkifli recept

Pékkifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 16 kiflihez:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 2 evőkanál burgonyapehely (el is hagyható)
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 3 dl szódavíz ( sima víz is jó)
    • 1 dl olaj
    • 1 tk só
    • 1 tk cukor

    Töltelék:

    • 5 dkg puha vaj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    A langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt megdagasztom a tésztát (ha nehezen kidolgozható lenne, nyugodtan adj hozzá még pár kanálnyi vizet). A kidagasztott tésztámat letakarom és meleg helyen duplájára kelesztem.

    16 egyenlő részre vágom, gombócokat gömbölygetek belőlük és visszatakarva pihentetem a melegben még 15 percet.

    Ezután oválisra nyújtom az első kis gömböt, a felső részén öt csíkban, (legyező alakban) éles késsel bevágom. Az ovális formám alsó részére kenek egy keveset a puha vajból. A vajas résztől kezdve feltekerem a tésztát, bevágott rész így a kifli tetejére kerül.

    Ugyanígy megformázom többi kis gömböt is. Sütőpapíros vagy szilikonos lappal fedett tepsire teszem. Pihentetés újabb 30-40 percig, majd a tojás sárgájával lekenem őket, úgy, hogy vigyázok csak a bevágott felső rész legyen tojásos. Így szépen elkülönül a külső-és belső tészta színe :)

    Előmelegített sütőben, 210 °C -on 15-20 perc alatt aranybarnára sül.

    Tipp:

    Még forrón átkenem vékonyan egy olajos ecsettel, szép fénylő lesz a külsejük :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá