Milánóis kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 ek olívaolaj vagy napraforgó olaj
- 3 tk só
- 3 teáskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 15 dkg darált csirkemell
- 1 kis üveg sűrített paradicsom
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- sárgarépa, petrezselyem, zeller reszelve ízlés szerint
- só
- bors
- csipet cukor
- oregánó
- bazsalikom
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóiból milánói mártást készítünk. Az olajba belereszeljük a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, petrezselymet, zellert. Csipet cukorral megszórjuk, lepirítjuk. A darált húst rátesszük, pirítjuk. A paradicsomlevet ráöntjük, ízlés szerint fűszerezzük és jó sűrűre főzzük.
Az élesztőt egy kevés tejjel felfuttatjuk. A lisztet, a maradék tejet, az olajat, a sót és a cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Könnyű tésztát gyúrunk belőle (akkor jó, amikor elválik a kezünktől).
Négy cipóba osztjuk. Kelesztés nélkül kinyújtjuk kb fél cm vastag, kör alakú lapra és háromszögekre vágjuk. Megtöltjük a milánói szósszal (nem kell bele sok, mert szétnyílik).
Megtöltve 20 percig állni hagyjuk, majd tojással megkenve szép pirosra sütjük.