Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Milánóis kifli recept

Milánóis kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 1 ek olívaolaj vagy napraforgó olaj
    • 3 tk só
    • 3 teáskanál cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 15 dkg darált csirkemell
    • 1 kis üveg sűrített paradicsom
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • sárgarépa, petrezselyem, zeller reszelve ízlés szerint
    • bors
    • csipet cukor
    • oregánó
    • bazsalikom

    Elkészítése:

    A töltelék hozzávalóiból milánói mártást készítünk. Az olajba belereszeljük a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, petrezselymet, zellert. Csipet cukorral megszórjuk, lepirítjuk. A darált húst rátesszük, pirítjuk. A paradicsomlevet ráöntjük, ízlés szerint fűszerezzük és jó sűrűre főzzük.

    Az élesztőt egy kevés tejjel felfuttatjuk. A lisztet, a maradék tejet, az olajat, a sót és a cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Könnyű tésztát gyúrunk belőle (akkor jó, amikor elválik a kezünktől).

    Négy cipóba osztjuk. Kelesztés nélkül kinyújtjuk kb fél cm vastag, kör alakú lapra és háromszögekre vágjuk. Megtöltjük a milánói szósszal (nem kell bele sok, mert szétnyílik).

    Megtöltve 20 percig állni hagyjuk, majd tojással megkenve szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá