Milánóis kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 ek olívaolaj vagy napraforgó olaj
  • 3 tk só
  • 3 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 15 dkg darált csirkemell
  • 1 kis üveg sűrített paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • sárgarépa, petrezselyem, zeller reszelve ízlés szerint
  • bors
  • csipet cukor
  • oregánó
  • bazsalikom

Elkészítése:

A töltelék hozzávalóiból milánói mártást készítünk. Az olajba belereszeljük a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, petrezselymet, zellert. Csipet cukorral megszórjuk, lepirítjuk. A darált húst rátesszük, pirítjuk. A paradicsomlevet ráöntjük, ízlés szerint fűszerezzük és jó sűrűre főzzük.

Az élesztőt egy kevés tejjel felfuttatjuk. A lisztet, a maradék tejet, az olajat, a sót és a cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Könnyű tésztát gyúrunk belőle (akkor jó, amikor elválik a kezünktől).

Négy cipóba osztjuk. Kelesztés nélkül kinyújtjuk kb fél cm vastag, kör alakú lapra és háromszögekre vágjuk. Megtöltjük a milánói szósszal (nem kell bele sok, mert szétnyílik).

Megtöltve 20 percig állni hagyjuk, majd tojással megkenve szép pirosra sütjük.