Kefires sörkifli recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 70 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk cukor
- 1 dl étolaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 3 doboz kicsi kefir
A töltelékhez:
- 20 dkg reszelt sajt
- 25 dkg margarin
- 1 ek só
Elkészítés:
A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba a lisztet beleszitáljuk,a megkelt élesztőt a közepére tesszük,a többi hozzávalóit is beletesszük és megdagasztjuk,kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk,6 kicsi cipót formálunk. Mindegyiket kör alakúra kinyújtjuk,egyforma méretre. A tölteléket elkészítjük: a margarint a sóval krémesre keverjük. A 6 kinyújtott tésztából 3 db-ot megkenünk a töltelékkel,sajttal megszórjuk. A megkent,sajttal megszórt tésztára teszünk egy kenetlen tésztát. Sodrófával jól rásodorjuk,hogy összetapadjon a 2 tészta. Cikkekre vágjuk és a külső szélesebb felétől haladva befelé feltekerjük. Mind 3 tésztával így járunk el. Tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben jó pirosra sütjük. Nagyon finom,ropogós sörkifli.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »