Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés:
A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba a lisztet beleszitáljuk,a megkelt élesztőt a közepére tesszük,a többi hozzávalóit is beletesszük és megdagasztjuk,kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk,6 kicsi cipót formálunk. Mindegyiket kör alakúra kinyújtjuk,egyforma méretre. A tölteléket elkészítjük: a margarint a sóval krémesre keverjük. A 6 kinyújtott tésztából 3 db-ot megkenünk a töltelékkel,sajttal megszórjuk. A megkent,sajttal megszórt tésztára teszünk egy kenetlen tésztát. Sodrófával jól rásodorjuk,hogy összetapadjon a 2 tészta. Cikkekre vágjuk és a külső szélesebb felétől haladva befelé feltekerjük. Mind 3 tésztával így járunk el. Tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben jó pirosra sütjük. Nagyon finom,ropogós sörkifli.