Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hot-dog sütőben sütve recept

Hot-dog sütőben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 1/2 l tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek só
    • 1 ek cukor
    • 2 dl napraforgó olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 8-10 virsli
    • sajt
    • vöröshagyma
    • ketchup
    • mustár
    • torma

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejben és egy kis cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk a tésztát. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amíg a duplájára nem nő.

    Miután megkelt, a tésztát ne gyúrjuk át! Egyszerűen felezzük meg, majd nyújtsuk ki pár milliméter vékonyra. A tésztára helyezhetünk ízlés szerint virslit, mustárt, ketchupot, sült hagymát, sajtot – amit szeretnénk.

    A bal oldalát hajtsuk rá a töltelékre, és csavarjuk tovább, hogy a hajtásnál dupla réteg tészta legyen alul. A tésztát vágjuk el, majd a két végét csípjük össze, hogy sütés közben ne nyíljon szét. A kész kifliket sütőpapírra rakjuk, tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg arany barnára sülnek. Az alsó rácsra tegyünk egy lábas vizet, hogy gőz keletkezzen – ez jót tesz a tésztának.

    Sült hagyma elkészítése:

    Egy fej vöröshagymát vagy mogyoróhagymát felkarikázunk, ügyelve, hogy a szeletek se túl vékonyak, se túl vastagok ne legyenek. Egy edényben 3-4 dl olajat forrósítunk, majd a hagymakarikákat belehelyezzük, szétmorzsolva őket. (Fontos, hogy a hagymát előtte ne sózzuk!)

    A hagymákat 8-10 perc alatt arany barnára sütjük, de figyeljünk rájuk, mert könnyen megéghetnek. A kisült hagymát papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd megsózzuk, borsozzuk. Az eredmény: ropogós és ízletes sült hagyma – tökéletes kiegészítő!

    Tipp

    Ez a kifli tökéletes utazós kaja! Tölthetjük fokhagymás tejföllel és szalámival, vagy akár kolbásszal és mustárral – szinte bármivel, amihez kedvünk van. A tészta íze önmagában is nagyon finom, és ami a legjobb, másnapra is puha marad, így a gyerekek is imádják. Mi kell még? Ez az ideális, laktató és finom harapnivaló, ami minden helyzetben jól jön!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá