Hot-dog sütőben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1/2 l tej
- 5 dkg élesztő
- 1 ek só
- 1 ek cukor
- 2 dl napraforgó olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 8-10 virsli
- sajt
- vöröshagyma
- ketchup
- mustár
- torma
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben és egy kis cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk a tésztát. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amíg a duplájára nem nő.
Miután megkelt, a tésztát ne gyúrjuk át! Egyszerűen felezzük meg, majd nyújtsuk ki pár milliméter vékonyra. A tésztára helyezhetünk ízlés szerint virslit, mustárt, ketchupot, sült hagymát, sajtot – amit szeretnénk.
A bal oldalát hajtsuk rá a töltelékre, és csavarjuk tovább, hogy a hajtásnál dupla réteg tészta legyen alul. A tésztát vágjuk el, majd a két végét csípjük össze, hogy sütés közben ne nyíljon szét. A kész kifliket sütőpapírra rakjuk, tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg arany barnára sülnek. Az alsó rácsra tegyünk egy lábas vizet, hogy gőz keletkezzen – ez jót tesz a tésztának.
Sült hagyma elkészítése:
Egy fej vöröshagymát vagy mogyoróhagymát felkarikázunk, ügyelve, hogy a szeletek se túl vékonyak, se túl vastagok ne legyenek. Egy edényben 3-4 dl olajat forrósítunk, majd a hagymakarikákat belehelyezzük, szétmorzsolva őket. (Fontos, hogy a hagymát előtte ne sózzuk!)
A hagymákat 8-10 perc alatt arany barnára sütjük, de figyeljünk rájuk, mert könnyen megéghetnek. A kisült hagymát papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd megsózzuk, borsozzuk. Az eredmény: ropogós és ízletes sült hagyma – tökéletes kiegészítő!
Tipp
Ez a kifli tökéletes utazós kaja! Tölthetjük fokhagymás tejföllel és szalámival, vagy akár kolbásszal és mustárral – szinte bármivel, amihez kedvünk van. A tészta íze önmagában is nagyon finom, és ami a legjobb, másnapra is puha marad, így a gyerekek is imádják. Mi kell még? Ez az ideális, laktató és finom harapnivaló, ami minden helyzetben jól jön!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »