Hot-dog sütőben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1/2 l tej
- 5 dkg élesztő
- 1 ek só
- 1 ek cukor
- 2 dl napraforgó olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 8-10 virsli
- sajt
- vöröshagyma
- ketchup
- mustár
- torma
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben és egy kis cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk a tésztát. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amíg a duplájára nem nő.
Miután megkelt, a tésztát ne gyúrjuk át! Egyszerűen felezzük meg, majd nyújtsuk ki pár milliméter vékonyra. A tésztára helyezhetünk ízlés szerint virslit, mustárt, ketchupot, sült hagymát, sajtot – amit szeretnénk.
A bal oldalát hajtsuk rá a töltelékre, és csavarjuk tovább, hogy a hajtásnál dupla réteg tészta legyen alul. A tésztát vágjuk el, majd a két végét csípjük össze, hogy sütés közben ne nyíljon szét. A kész kifliket sütőpapírra rakjuk, tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg arany barnára sülnek. Az alsó rácsra tegyünk egy lábas vizet, hogy gőz keletkezzen – ez jót tesz a tésztának.
Sült hagyma elkészítése:
Egy fej vöröshagymát vagy mogyoróhagymát felkarikázunk, ügyelve, hogy a szeletek se túl vékonyak, se túl vastagok ne legyenek. Egy edényben 3-4 dl olajat forrósítunk, majd a hagymakarikákat belehelyezzük, szétmorzsolva őket. (Fontos, hogy a hagymát előtte ne sózzuk!)
A hagymákat 8-10 perc alatt arany barnára sütjük, de figyeljünk rájuk, mert könnyen megéghetnek. A kisült hagymát papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd megsózzuk, borsozzuk. Az eredmény: ropogós és ízletes sült hagyma – tökéletes kiegészítő!
Tipp
Ez a kifli tökéletes utazós kaja! Tölthetjük fokhagymás tejföllel és szalámival, vagy akár kolbásszal és mustárral – szinte bármivel, amihez kedvünk van. A tészta íze önmagában is nagyon finom, és ami a legjobb, másnapra is puha marad, így a gyerekek is imádják. Mi kell még? Ez az ideális, laktató és finom harapnivaló, ami minden helyzetben jól jön!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »