Füstölt sajtos tatu kiflik recept
Ők is elkészítették

Most, hogy elkezdődött az iskola, az ilyen kis puha, ízletes kiflicskékkel is megtölthetjük szeretett csemetéink uzsonnás dobozát, így biztosan tudjuk, hogy jó minőségű, friss tízórai kerül a kis pocakokba.
Persze otthonra is jó választás, reggelire vagy akár egy tartalmas leves után, ebédre.
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tk cukor
- 50 dkg átszitált liszt
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- további 2 dl langyos tej
Krém:
- 2 füstölt ízű tömlős sajt
- 1 kis doboz tejföl
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 1 vastagabb szelet kígyóuborka
- bors
- zöld fűszer ízlés szerint
- továbbá tehetünk bele szalonna vagy kolbászt kockázva, illetve virsli darabokat vagy bármilyen más felvágottat pl gépsonkát is
- sózásnál vegyük figyelembe a töltelékek só tartalmát is
Valamint:
- 1-2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
Az 1 dl langyos, cukros tejben elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk, sózzuk, beletesszük a cukrot, olajat és elkezdjük összedolgozni, fokozatosan hozzáadva a 2 dl tejet (ha úgy érezzük nem elég lágy, könnyű a tészta 0,5-1 dl langyos tejet még hozzáadhatunk).
A legalább 10 percig dagasztott tésztát a duplájára kelesztjük, meleg helyen, letakarva.
Ezalatt elkészíthetjük a krémet. A tejfölben kikeverjük a sajtot. Belereszeljük a hagymát és az uborkát, fűszerezzük és ízlés szerint beletehetjük a szalonna, kolbász és/vagy szalámi kockákat.
A megkelt tésztát több részre osztva kerekre nyújtjuk. Az egyik korongot megkenjük a krémmel, ráhelyezünk a tetejére egy másik tészta korongot. Cikkekre vágjuk, széleit kissé benyomkodva, és külső szélétől kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral tepsire helyezzük, tojás sárgájával megkenjük, szezámmaggal megszórjuk és további fél órát kelesztjük.
Előmelegített sütőben, 175 -180 C°-on, aranybarnára sütjük.
Tipp:
A töltelék ízlés szerint variálható, pizzás, juhtúrós, darált húsos, zöldséges stb.
Édes töltelékkel is készíthető, pl kakaós, diós, fahéjas, túrós stb. Ez esetben, még egy 1/2 ek cukrot tehetünk a tésztába.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »