Füstölt sajtos tatu kiflik recept
Ők is elkészítették

Most, hogy elkezdődött az iskola, az ilyen kis puha, ízletes kiflicskékkel is megtölthetjük szeretett csemetéink uzsonnás dobozát, így biztosan tudjuk, hogy jó minőségű, friss tízórai kerül a kis pocakokba.
Persze otthonra is jó választás, reggelire vagy akár egy tartalmas leves után, ebédre.
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tk cukor
- 50 dkg átszitált liszt
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- további 2 dl langyos tej
Krém:
- 2 füstölt ízű tömlős sajt
- 1 kis doboz tejföl
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 1 vastagabb szelet kígyóuborka
- bors
- zöld fűszer ízlés szerint
- továbbá tehetünk bele szalonna vagy kolbászt kockázva, illetve virsli darabokat vagy bármilyen más felvágottat pl gépsonkát is
- sózásnál vegyük figyelembe a töltelékek só tartalmát is
Valamint:
- 1-2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
Az 1 dl langyos, cukros tejben elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk, sózzuk, beletesszük a cukrot, olajat és elkezdjük összedolgozni, fokozatosan hozzáadva a 2 dl tejet (ha úgy érezzük nem elég lágy, könnyű a tészta 0,5-1 dl langyos tejet még hozzáadhatunk).
A legalább 10 percig dagasztott tésztát a duplájára kelesztjük, meleg helyen, letakarva.
Ezalatt elkészíthetjük a krémet. A tejfölben kikeverjük a sajtot. Belereszeljük a hagymát és az uborkát, fűszerezzük és ízlés szerint beletehetjük a szalonna, kolbász és/vagy szalámi kockákat.
A megkelt tésztát több részre osztva kerekre nyújtjuk. Az egyik korongot megkenjük a krémmel, ráhelyezünk a tetejére egy másik tészta korongot. Cikkekre vágjuk, széleit kissé benyomkodva, és külső szélétől kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral tepsire helyezzük, tojás sárgájával megkenjük, szezámmaggal megszórjuk és további fél órát kelesztjük.
Előmelegített sütőben, 175 -180 C°-on, aranybarnára sütjük.
Tipp:
A töltelék ízlés szerint variálható, pizzás, juhtúrós, darált húsos, zöldséges stb.
Édes töltelékkel is készíthető, pl kakaós, diós, fahéjas, túrós stb. Ez esetben, még egy 1/2 ek cukrot tehetünk a tésztába.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »