Füstölt sajtos tatu kiflik recept
Ők is elkészítették

Most, hogy elkezdődött az iskola, az ilyen kis puha, ízletes kiflicskékkel is megtölthetjük szeretett csemetéink uzsonnás dobozát, így biztosan tudjuk, hogy jó minőségű, friss tízórai kerül a kis pocakokba.
Persze otthonra is jó választás, reggelire vagy akár egy tartalmas leves után, ebédre.
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tk cukor
- 50 dkg átszitált liszt
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- további 2 dl langyos tej
Krém:
- 2 füstölt ízű tömlős sajt
- 1 kis doboz tejföl
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 1 vastagabb szelet kígyóuborka
- bors
- zöld fűszer ízlés szerint
- továbbá tehetünk bele szalonna vagy kolbászt kockázva, illetve virsli darabokat vagy bármilyen más felvágottat pl gépsonkát is
- sózásnál vegyük figyelembe a töltelékek só tartalmát is
Valamint:
- 1-2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
Az 1 dl langyos, cukros tejben elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk, sózzuk, beletesszük a cukrot, olajat és elkezdjük összedolgozni, fokozatosan hozzáadva a 2 dl tejet (ha úgy érezzük nem elég lágy, könnyű a tészta 0,5-1 dl langyos tejet még hozzáadhatunk).
A legalább 10 percig dagasztott tésztát a duplájára kelesztjük, meleg helyen, letakarva.
Ezalatt elkészíthetjük a krémet. A tejfölben kikeverjük a sajtot. Belereszeljük a hagymát és az uborkát, fűszerezzük és ízlés szerint beletehetjük a szalonna, kolbász és/vagy szalámi kockákat.
A megkelt tésztát több részre osztva kerekre nyújtjuk. Az egyik korongot megkenjük a krémmel, ráhelyezünk a tetejére egy másik tészta korongot. Cikkekre vágjuk, széleit kissé benyomkodva, és külső szélétől kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral tepsire helyezzük, tojás sárgájával megkenjük, szezámmaggal megszórjuk és további fél órát kelesztjük.
Előmelegített sütőben, 175 -180 C°-on, aranybarnára sütjük.
Tipp:
A töltelék ízlés szerint variálható, pizzás, juhtúrós, darált húsos, zöldséges stb.
Édes töltelékkel is készíthető, pl kakaós, diós, fahéjas, túrós stb. Ez esetben, még egy 1/2 ek cukrot tehetünk a tésztába.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »