Kifli recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 0,5 l tej
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
- szezámmag/darálatlan mák
Elkészítése:
Kevés tejet langyosítunk, megszórjuk cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat, a felfutott élesztős tejet és apránként a maradék tejet. Fényes, puha tésztát dagasztunk, ami nem ragad a kezünkhöz.
Letakarjuk és meleg helyen duplájára hagyjuk kelni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk és 4 egyforma cipóra osztjuk. Kb. 5 mm vastag kerek lapokat nyújtunk mindegyik cipóból, és 4-4 cikkre vágjuk őket. A szélesebb felénél kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket, és letakarva még 15-20 percet pihentetjük.
Kevés tejjel elkevert tojással megkenjük a tetejét és szezámmaggal, vagy darálatlan mákkal megszórjuk.
200 fokos előmelegített sütőbe téve szép pirosra sütjük.
Tipp:
A kifliket meg is tölthetjük. Én most szalámit és sajtot tekertem bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »