Kifli recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 0,5 l tej
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
- szezámmag/darálatlan mák
Elkészítése:
Kevés tejet langyosítunk, megszórjuk cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat, a felfutott élesztős tejet és apránként a maradék tejet. Fényes, puha tésztát dagasztunk, ami nem ragad a kezünkhöz.
Letakarjuk és meleg helyen duplájára hagyjuk kelni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk és 4 egyforma cipóra osztjuk. Kb. 5 mm vastag kerek lapokat nyújtunk mindegyik cipóból, és 4-4 cikkre vágjuk őket. A szélesebb felénél kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket, és letakarva még 15-20 percet pihentetjük.
Kevés tejjel elkevert tojással megkenjük a tetejét és szezámmaggal, vagy darálatlan mákkal megszórjuk.
200 fokos előmelegített sütőbe téve szép pirosra sütjük.
Tipp:
A kifliket meg is tölthetjük. Én most szalámit és sajtot tekertem bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »