Töltött virág recept
Hozzávalók:
Tészta és töltelék:
- 4 csomag friss kelt tészta
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz csemegekukorica
- 1 fej lilahagyma
- 20 dkg füstölt sonka vagy 1 csomag baromfivirsli, apróra kockázva
- 30 dkg trappista sajt
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - szezámmag
- fekete só
Elkészítése:
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, majd elkeverjük a tejföllel. A tejfölből egy púpos evőkanálnyit félreteszünk, és simára keverjük a tojássárgájával.
A kelt tésztát kihajtogatjuk, egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd megszórjuk az apróra vágott lilahagymával, a kukoricával, a felkockázott sonkával vagy virslivel, végül a reszelt sajttal. A tésztát hosszában feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk.
A vágott darabokat sütőpapírral bélelt tepsire virág alakban elrendezzük úgy, hogy a szélesebb oldaluk kifelé nézzen. A tetejüket megkenjük a tejfölös tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és fekete sóval.
A tepsiben 20-30 percig pihentetjük, hogy a tészta újra megkeljen. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Frissen tálalva a legfinomabb, de akár langyosan is kiváló vendégváró falat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









