Töltött virág recept

Hozzávalók:
Tészta és töltelék:
- 4 csomag friss kelt tészta
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz csemegekukorica
- 1 fej lilahagyma
- 20 dkg füstölt sonka vagy 1 csomag baromfivirsli, apróra kockázva
- 30 dkg trappista sajt
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- szezámmag
- fekete só
Elkészítése:
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, majd elkeverjük a tejföllel. A tejfölből egy púpos evőkanálnyit félreteszünk, és simára keverjük a tojássárgájával.
A kelt tésztát kihajtogatjuk, egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd megszórjuk az apróra vágott lilahagymával, a kukoricával, a felkockázott sonkával vagy virslivel, végül a reszelt sajttal. A tésztát hosszában feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk.
A vágott darabokat sütőpapírral bélelt tepsire virág alakban elrendezzük úgy, hogy a szélesebb oldaluk kifelé nézzen. A tetejüket megkenjük a tejfölös tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és fekete sóval.
A tepsiben 20-30 percig pihentetjük, hogy a tészta újra megkeljen. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Frissen tálalva a legfinomabb, de akár langyosan is kiváló vendégváró falat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűs nyári örömök: 9 isteni gyümölcsleves recept
Ebben a válogatásban kilenc különleges gyümölcslevest gyűjtöttünk össze, am
Tovább olvasom »
A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »