Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött virág recept

Töltött virág
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta és töltelék:

    • 4 csomag friss kelt tészta
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 doboz csemegekukorica
    • 1 fej lilahagyma
    • 20 dkg füstölt sonka vagy 1 csomag baromfivirsli, apróra kockázva
    • 30 dkg trappista sajt

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • szezámmag
    • fekete só

    Elkészítése:

    Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, majd elkeverjük a tejföllel. A tejfölből egy púpos evőkanálnyit félreteszünk, és simára keverjük a tojássárgájával.

    A kelt tésztát kihajtogatjuk, egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd megszórjuk az apróra vágott lilahagymával, a kukoricával, a felkockázott sonkával vagy virslivel, végül a reszelt sajttal. A tésztát hosszában feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk.

    A vágott darabokat sütőpapírral bélelt tepsire virág alakban elrendezzük úgy, hogy a szélesebb oldaluk kifelé nézzen. A tetejüket megkenjük a tejfölös tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és fekete sóval.

    A tepsiben 20-30 percig pihentetjük, hogy a tészta újra megkeljen. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Frissen tálalva a legfinomabb, de akár langyosan is kiváló vendégváró falat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek