Töltött virág recept

Hozzávalók:
Tészta és töltelék:
- 4 csomag friss kelt tészta
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz csemegekukorica
- 1 fej lilahagyma
- 20 dkg füstölt sonka vagy 1 csomag baromfivirsli, apróra kockázva
- 30 dkg trappista sajt
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- szezámmag
- fekete só
Elkészítése:
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, majd elkeverjük a tejföllel. A tejfölből egy púpos evőkanálnyit félreteszünk, és simára keverjük a tojássárgájával.
A kelt tésztát kihajtogatjuk, egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd megszórjuk az apróra vágott lilahagymával, a kukoricával, a felkockázott sonkával vagy virslivel, végül a reszelt sajttal. A tésztát hosszában feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk.
A vágott darabokat sütőpapírral bélelt tepsire virág alakban elrendezzük úgy, hogy a szélesebb oldaluk kifelé nézzen. A tetejüket megkenjük a tejfölös tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és fekete sóval.
A tepsiben 20-30 percig pihentetjük, hogy a tészta újra megkeljen. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Frissen tálalva a legfinomabb, de akár langyosan is kiváló vendégváró falat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »