Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pampuska fokhagymásan recept

Pampuska fokhagymásan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 2 dl meleg víz
    • fél kocka élesztő (25 g)
    • 1 ek cukor
    • 2 ek olaj
    • 1 tk só

    Kence:

    • 1 ek olaj
    • 1 ek tejföl
    • 1 kk só
    • 4 gerezd zúzott fokhagyma
    • pár csepp citromlé

    Sztori:

    Igazán egyszerű elkészíteni, annál is egyszerűbb eltüntetni! :D
    Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre ;)
    Levesek mellé vagy után is, szívből ajánlom!
    És még egy gyermek versben is szerepel. ;)

    Ciróka-maróka, mit főztél Katóka?
    Főztem babocskát, sütöttem pampuskát,
    ide tettem-oda tettem,
    utoljára jól megettem:
    Hammm!

    Elkészítése:

    A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
    Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk illetve bedagasztjuk. Kb egy órát kelesztjük meleg helyen, ezt követően ismét dagasztjuk.

    Lisztezett deszkán kisebb gombócokat formázunk a tésztából, majd olajjal kikent formába tesszük és a kencével lekenjük (a hozzávalóit összekeverjük előtte). 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá