Fokhagymás-tejfölös bagett recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Bagett:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1 ek cukor
- 1/2 ek só
Tetejére:
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sajt
Kenéshez:
- tojás vagy tej
Elkészítése:
Egy tálban a langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt.
Ha felfutott (kb 10 perc) a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát, majd megkelesztjük kb 45-60 percig.
Hat részre osztjuk, zselmeformára alakítjuk, majd pihentetjük 10-15 percet. A tésztákat vékonyra kinyújtjuk, majd feltekerjük (ezzel is lazítjuk a tésztát) és hosszában vágunk rá egy mélyedést. Megkenjük a tejjel vagy a felvert tojással.
A mélyedésbe belekenjük a fokhagymás tejfölt és meghintjük sajttal. Ismét pihentetjük 15-20 percet.
180 fokon légkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Bármi mással is megkenhetjük.
A fokhagymás-tejfölös bagett kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

