Fokhagymás-tejfölös bagett recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Bagett:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1 ek cukor
- 1/2 ek só
Tetejére:
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sajt
Kenéshez:
- tojás vagy tej
Elkészítése:
Egy tálban a langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt.
Ha felfutott (kb 10 perc) a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát, majd megkelesztjük kb 45-60 percig.
Hat részre osztjuk, zselmeformára alakítjuk, majd pihentetjük 10-15 percet. A tésztákat vékonyra kinyújtjuk, majd feltekerjük (ezzel is lazítjuk a tésztát) és hosszában vágunk rá egy mélyedést. Megkenjük a tejjel vagy a felvert tojással.
A mélyedésbe belekenjük a fokhagymás tejfölt és meghintjük sajttal. Ismét pihentetjük 15-20 percet.
180 fokon légkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Bármi mással is megkenhetjük.
A fokhagymás-tejfölös bagett kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »