Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás töltött kiflik recept

Káposztás töltött kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2 csapott kk só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 dl tej
    • 1 ek cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 1 közepes fej káposzta
    • 4 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1 kk őrölt bors

    Tetejére:

    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk szezámmag

    Elkészítése:

    A friss élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit egy kevéske liszttel betakarunk.

    Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, a tojást és alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A megtisztított káposzta felső leveleit eltávolítjuk, ha van rajta sérült rész, azt is. A torzsája kivételével a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy magasabb serpenyőben olajat forrósítunk, amin megpirítjuk a reszelt káposztát. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd hagyjuk kihűlni.

    A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk és letakarva hagyjuk 10 percet kelni. Majd az egyik cipót kb. 4 mm vastagra és kör alakúra elnyújtjuk, 8 részre vágjuk. Minden rész szélesebb végére teszünk kb. 1 teáskanálnyi tölteléket, majd feltekerjük, és kifli formára hajtjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kicsit távolabb úgy, hogy a kifli hajtás része alulra kerüljön. Majd a másik cipóval is megismételjük a műveletet. Addig hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő.

    A kifliket lekenjük egy kisebb, felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon hőlégkeveréssel (vagy 200 fokon alul-felülsütéssel) 15 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    További képek és fázisfotók megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá