Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás pogácsa recept

Káposztás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej káposzta
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 0.5 dl napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 1 tk bors
    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 4 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 3 dkg friss élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 teáskanál só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)

    Elkészítése:

    A fejes káposztát lereszeljük, és besózzuk, 20 percet állni hagyjuk.

    Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd beletesszük a kicsavart káposztát. Megpirítjuk, mintha káposztás tésztához készítenénk. A tűzről levéve borssal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.

    Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral és kevés sóval elmorzsoljuk, közepébe mélyedést készítünk a kezünkkel és ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a pirított káposztát.

    Rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk, és alaposan kidolgozzuk. Belisztezzük és kb. 1 órán át kelesztjük.Ezt követően kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy kés hegyével berácsozzuk a tetejét.

    Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    A tetejét megkenjük a felvert tojással, és még legalább 20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Ha kisült mély tálba szedem és konyharuhával letakarva hűtöm ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá