Káposztás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A fejes káposztát lereszeljük, és besózzuk, 20 percet állni hagyjuk.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd beletesszük a kicsavart káposztát. Megpirítjuk, mintha káposztás tésztához készítenénk. A tűzről levéve borssal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral és kevés sóval elmorzsoljuk, közepébe mélyedést készítünk a kezünkkel és ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a pirított káposztát.
Rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk, és alaposan kidolgozzuk. Belisztezzük és kb. 1 órán át kelesztjük.Ezt követően kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy kés hegyével berácsozzuk a tetejét.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tetejét megkenjük a felvert tojással, és még legalább 20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Ha kisült mély tálba szedem és konyharuhával letakarva hűtöm ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »