Káposztás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A fejes káposztát lereszeljük, és besózzuk, 20 percet állni hagyjuk.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd beletesszük a kicsavart káposztát. Megpirítjuk, mintha káposztás tésztához készítenénk. A tűzről levéve borssal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral és kevés sóval elmorzsoljuk, közepébe mélyedést készítünk a kezünkkel és ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a pirított káposztát.
Rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk, és alaposan kidolgozzuk. Belisztezzük és kb. 1 órán át kelesztjük.Ezt követően kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy kés hegyével berácsozzuk a tetejét.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tetejét megkenjük a felvert tojással, és még legalább 20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Ha kisült mély tálba szedem és konyharuhával letakarva hűtöm ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »