Káposztás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A fejes káposztát lereszeljük, és besózzuk, 20 percet állni hagyjuk.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd beletesszük a kicsavart káposztát. Megpirítjuk, mintha káposztás tésztához készítenénk. A tűzről levéve borssal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral és kevés sóval elmorzsoljuk, közepébe mélyedést készítünk a kezünkkel és ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a pirított káposztát.
Rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk, és alaposan kidolgozzuk. Belisztezzük és kb. 1 órán át kelesztjük.Ezt követően kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy kés hegyével berácsozzuk a tetejét.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tetejét megkenjük a felvert tojással, és még legalább 20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Ha kisült mély tálba szedem és konyharuhával letakarva hűtöm ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »