Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás béles recept

Káposztás béles
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Töltelék:

    • 2 kg fejes káposzta
    • 1 ek só
    • 2 ek zsír
    • fél kk őrölt bors

    Tészta:

    • 750 g liszt
    • 200 g sertészsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
    • 2 tk só
    • 2-2,5 dl langyos víz

    Tetejére:

    • 30 g olvasztott zsír

    Elkészítése:

    Töltelék:

    A káposzta torzsáját kiszedjük, majd felkockázzuk és géppel összeaprítjuk, vagy lereszeljük. Lesózzuk, fél órára félretesszük, majd kissé kinyomkodjuk. Hevített zsíron lepirítjuk, borsózzuk, majd kihűtjük.

    Tészta:

    A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, a sóval, tojással és összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy félkeménységű tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, 4 részre osztjuk és mindegyiket kisodorjuk 22 cm szélesre és 0,5 cm vastagra.

    Megkenjük a töltelékkel, 1 cm-t behajtunk mindkét oldalából, majd feltekerjük, kicsit lenyomkodjuk, majd 4 db-ra vágjuk (5-6 cm-esek).

    A kapott béleseket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket olvasztott zsírral megkenjük és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük. Ha kész, konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

    Sütési hőfok / idő /mód: 190°C / 50 perc / alul-felül sütés

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá