Kakukkfüves, fokhagymás perecek (gluténmentes) recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg rizsliszt (nem gluténmentes változatban finomliszt)
- 5 dkg kukoricaliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 tk só
- 5 dkg libazsír (ettől lesz igazán omlós és ízletes-, de helyettesíthető 8 dkg vajjal)
- 2 ek tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 6-8 ág kakukkfű leszedett levelei
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 1 ek pirított szezámmag
Elkészítése:
A liszteket keverjük össze a sütőporral és sóval. Ezután üssük hozzá a tojást, majd tegyük bele a zsiradékot és a tejfölt is.
Reszeljük bele a fokhagymát, és rakjuk hozzá a kakukkfüvet és a borsot. Gyúrjunk jól formázható tésztát, és pihentessük hideg helyen kb. 10-15 percet.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle perceket (vagy tetszőleges formákat). Rakjuk sütőpapíros tepsire, kenjük le az enyhén felvert tojással, és szórjuk meg a szezámmaggal.
Előmelegített 180 fokos sütőben 13 percet süssük.
A kakukkfüves, fokhagymás perecek (gluténmentes) kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 354 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 18 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.