Kakukkfüves, fokhagymás perecek (gluténmentes) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg rizsliszt (nem gluténmentes változatban finomliszt)
- 5 dkg kukoricaliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 tk só
- 5 dkg libazsír (ettől lesz igazán omlós és ízletes-, de helyettesíthető 8 dkg vajjal)
- 2 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 6-8 ág kakukkfű leszedett levelei
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 1 ek pirított szezámmag
Elkészítése:
A liszteket keverjük össze a sütőporral és sóval. Ezután üssük hozzá a tojást, majd tegyük bele a zsiradékot és a tejfölt is.
Reszeljük bele a fokhagymát, és rakjuk hozzá a kakukkfüvet és a borsot. Gyúrjunk jól formázható tésztát, és pihentessük hideg helyen kb. 10-15 percet.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle perceket (vagy tetszőleges formákat). Rakjuk sütőpapíros tepsire, kenjük le az enyhén felvert tojással, és szórjuk meg a szezámmaggal.
Előmelegített 180 fokos sütőben 13 percet süssük.
A kakukkfüves, fokhagymás perecek (gluténmentes) kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »