Juhtúrós, sajtos pogácsa recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg juhtúró
- 1/2 kg finom liszt
- 1/2 kg margarin
- 1 tk só / ha szükséges mert a juhtúró sós /
A kenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- 15 dkg trappista sajt
Előkészítés: A tehéntúrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés
Összegyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, majd kétszer hajtogatva /mint a vajas tésztát/ kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. A tetejét sűrűn bevagdossuk. Közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert egész tojással lekenjük. Megszórjuk őket reszelt sajttal, Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

