Juhtúrós, sajtos pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg juhtúró
- 1/2 kg finom liszt
- 1/2 kg margarin
- 1 tk só / ha szükséges mert a juhtúró sós /
A kenéshez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- 15 dkg trappista sajt
Előkészítés: A tehéntúrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés
Összegyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, majd kétszer hajtogatva /mint a vajas tésztát/ kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. A tetejét sűrűn bevagdossuk. Közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert egész tojással lekenjük. Megszórjuk őket reszelt sajttal, Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.