Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós, sajtos pogácsa recept

Juhtúrós, sajtos pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 25 dkg juhtúró
    • 1/2 kg finom liszt
    • 1/2 kg margarin
    • 1 tk só / ha szükséges mert a juhtúró sós /

    A kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tetejére:

    • 15 dkg trappista sajt

    Előkészítés: A tehéntúrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük. A sajtot lereszeljük.

    Elkészítés

    Összegyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, majd kétszer hajtogatva /mint a vajas tésztát/ kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. A tetejét sűrűn bevagdossuk. Közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert egész tojással lekenjük. Megszórjuk őket reszelt sajttal, Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá