Juhtúrós, sajtos pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg juhtúró
  • 1/2 kg finom liszt
  • 1/2 kg margarin
  • 1 tk só / ha szükséges mert a juhtúró sós /

A kenéshez:

  • 1 db tojás

A tetejére:

  • 15 dkg trappista sajt

Előkészítés: A tehéntúrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük. A sajtot lereszeljük.

Elkészítés

Összegyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, majd kétszer hajtogatva /mint a vajas tésztát/ kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. A tetejét sűrűn bevagdossuk. Közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert egész tojással lekenjük. Megszórjuk őket reszelt sajttal, Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!