Juhtúrós óriás csigák recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Kelt tésztából készült a szombati reggelink. Illatos, omlós, letekerős, pikánsan érett, juhtúrós-vajas “csiguszokkal”.
Gyümölcs teát kortyoltunk hozzá, hmmm, kiadósra sikeredett :D
Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, a tojást, az olvasztott vajat és a juhtúrót is beleadagoljuk, majd gyúródeszkán alaposan kidolgozzuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tepsit sütőpapírral béleljük.
A szépen meghízott tésztánkat kézzel kilapogatjuk egy nagyobb téglalap alakra, olvasztott vajjal kenjük és rövidebb oldalától felgöngyöljük. 3 ujjnyi vastag csigákat vágunk (nálam 8 db jól megtermett csiga sikeredett ebből az adagból), amit a sütőpapírozott tepsibe fektetünk egymás mellé.
Felvert tojással megkenjük és a forró sütőbe tolva, 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Kedvünk szerint szórhatjuk magokkal vagy akár sajttal is.
Az általam készített natúr változatban hagytam érvényesülni a juhtúró markáns ízét.
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »