Juhtúrós óriás csigák recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Kelt tésztából készült a szombati reggelink. Illatos, omlós, letekerős, pikánsan érett, juhtúrós-vajas “csiguszokkal”.
Gyümölcs teát kortyoltunk hozzá, hmmm, kiadósra sikeredett :D
Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, a tojást, az olvasztott vajat és a juhtúrót is beleadagoljuk, majd gyúródeszkán alaposan kidolgozzuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tepsit sütőpapírral béleljük.
A szépen meghízott tésztánkat kézzel kilapogatjuk egy nagyobb téglalap alakra, olvasztott vajjal kenjük és rövidebb oldalától felgöngyöljük. 3 ujjnyi vastag csigákat vágunk (nálam 8 db jól megtermett csiga sikeredett ebből az adagból), amit a sütőpapírozott tepsibe fektetünk egymás mellé.
Felvert tojással megkenjük és a forró sütőbe tolva, 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Kedvünk szerint szórhatjuk magokkal vagy akár sajttal is.
Az általam készített natúr változatban hagytam érvényesülni a juhtúró markáns ízét.
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »