Juhtúrós óriás csigák recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Kelt tésztából készült a szombati reggelink. Illatos, omlós, letekerős, pikánsan érett, juhtúrós-vajas “csiguszokkal”.
Gyümölcs teát kortyoltunk hozzá, hmmm, kiadósra sikeredett :D
Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, a tojást, az olvasztott vajat és a juhtúrót is beleadagoljuk, majd gyúródeszkán alaposan kidolgozzuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tepsit sütőpapírral béleljük.
A szépen meghízott tésztánkat kézzel kilapogatjuk egy nagyobb téglalap alakra, olvasztott vajjal kenjük és rövidebb oldalától felgöngyöljük. 3 ujjnyi vastag csigákat vágunk (nálam 8 db jól megtermett csiga sikeredett ebből az adagból), amit a sütőpapírozott tepsibe fektetünk egymás mellé.
Felvert tojással megkenjük és a forró sütőbe tolva, 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Kedvünk szerint szórhatjuk magokkal vagy akár sajttal is.
Az általam készített natúr változatban hagytam érvényesülni a juhtúró markáns ízét.
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »