Húsvéti kosár sonkával töltve recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadjuk az 1 tojást, a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, a tejbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát és a fasírthoz adjuk. Alaposan összekeverjük.
Kiolajozott nagy tepsiben kosár formát csinálunk úgy, hogy a közepe üres maradjon. A leveles tésztát kinyújtjuk, apró csíkokra vágjuk. Először alulról felfelé rakjuk rá a csíkokat, majd hosszabb csíkokat vágunk, és “befonjuk” a kosár oldalát vele. 4 hoszabb csíkot összesodrunk, ez lessz a kosár fogója. Az egészet lekenjük tojássárgájával.
Sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt, nagy tányérra tesszük. A sonkát olajon süssük kb. 10 percig. Először megtöltjük a kosarat főtt rizzsel, rá a sonkát, majd olajon párolt fűszerezett gombát teszünk bele.
A kosár fülét egyszerűen csak szúrjuk bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »