Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi pizzás kiflik recept

Házi pizzás kiflik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 6 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 10 dkg vaj
    • 1 teáskanál cukor
    • 2 teáskanál só
    • sütőpapír
    • pizzakrém
    • 20 dkg trappista sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt megfuttatom egy kevés cukros tejben, és utána az élesztővel együtt az összes hozzávalót összegyúrom: liszt, tej élesztő, olvasztott vaj, cukor, só, tojás.

    Mikor kész a tészta kettéosztom két cipóra, és fél órát még hagyom kelni.

    A cipókat 2 hosszú téglalapra nyújtom, és felvagdosom késsel vagy derelyevágóval háromszögekre.

    A szélesebb részénél kezdve feltekerjem, és kifli alakúra formázom, megkenem pizzakrémmel, és rakok rá két kis darab sajtot, úgy tekerem fel alulról a szélesebb részétől a háromszög csúcsa felé, bekenem a kifliket tojássárgával.

    Előmelegítem a sütőt, és az első adagot 20 percet alatt megsütöm, a következő 2 adagot 15-16 perc alatt.

    Ez nagy adag, 20 nagy kifli lesz belőle, én a felét szoktam megcsinálni. Vendégségbe viszont kell a teljes adag, mert nagyon hamar elfogy :).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá