Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi burgonyás pogácsa recept

Házi burgonyás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg kihűlt áttört burgonya
    • 43 dkg búzaliszt
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 ek só
    • 30 g élesztő
    • 1 ek cukor

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát héjastól megfőzzük puhára, majd krumplinyomón áttörjük, kihűtjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, vagy margarint, élesztőt, cukrot, sót teszünk bele, majd a tojássárgákat és a burgonyát.

    Jól eldolgozzuk, kinyújtjuk, a két oldalát középre behajtjuk, majd a hosszanti oldalairól is középre behajtjuk cipóvá.

    Pár órára pihenni hagyjuk. Végül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, késsel 1-2 mm mélyen bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretre kiszúrjuk. Kiszúrás után meleg helyen kb 20 percen át kelesztjük, majd tojással lekenjük őket, megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített 180 C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákat.
    Ha nem eléggé gyúrható a tészta, 1 evőkanál tejföllel lazíthatunk rajta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá