Házi burgonyás pogácsa recept

Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük puhára, majd krumplinyomón áttörjük, kihűtjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, vagy margarint, élesztőt, cukrot, sót teszünk bele, majd a tojássárgákat és a burgonyát.
Jól eldolgozzuk, kinyújtjuk, a két oldalát középre behajtjuk, majd a hosszanti oldalairól is középre behajtjuk cipóvá.
Pár órára pihenni hagyjuk. Végül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, késsel 1-2 mm mélyen bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretre kiszúrjuk. Kiszúrás után meleg helyen kb 20 percen át kelesztjük, majd tojással lekenjük őket, megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített 180 C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákat.
Ha nem eléggé gyúrható a tészta, 1 evőkanál tejföllel lazíthatunk rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »