Hajtogatott medvehagymás pogácsa recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 15 dkg margarin+ 10 dkg a hajtogatáshoz
- 1 cs élesztő
- pici cukor
- 1 ek só
- 1 dl langyos tej, és amennyit a tészta felvesz (3-4 dl)
- 1 csokor medvehagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztő a pici cukorral a langyos tejben felfuttatom. Tálba szitálom a lisztet, hozzáadom a felolvasztott margarint, a sót, az élesztőt és annyi langyos tejjel dagasztom hogy könnyű tésztát kapjak.
Hagyom kelni fél órát, közben összevágom a medvehagymát. A megkelt tésztát elnyújtom megkenem a maradék margarinnal rászórom a medvehagymát és hajtogatom. A hajtogatást még kétszer meg ismétlem. Az utolsó hajtogatás után kinyújtom, kiszaggatom a tetejét megkenem tojással forró sütőben aranybarnára sütöm.
Tipp:
A só ízlés szerint lehet több vagy kevesebb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »