Hajtogatott medvehagymás pogácsa recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 15 dkg margarin+ 10 dkg a hajtogatáshoz
- 1 cs élesztő
- pici cukor
- 1 ek só
- 1 dl langyos tej, és amennyit a tészta felvesz (3-4 dl)
- 1 csokor medvehagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztő a pici cukorral a langyos tejben felfuttatom. Tálba szitálom a lisztet, hozzáadom a felolvasztott margarint, a sót, az élesztőt és annyi langyos tejjel dagasztom hogy könnyű tésztát kapjak.
Hagyom kelni fél órát, közben összevágom a medvehagymát. A megkelt tésztát elnyújtom megkenem a maradék margarinnal rászórom a medvehagymát és hajtogatom. A hajtogatást még kétszer meg ismétlem. Az utolsó hajtogatás után kinyújtom, kiszaggatom a tetejét megkenem tojással forró sütőben aranybarnára sütöm.
Tipp:
A só ízlés szerint lehet több vagy kevesebb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »