Hajtogatott medvehagymás pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 15 dkg margarin+ 10 dkg a hajtogatáshoz
  • 1 cs élesztő
  • pici cukor
  • 1 ek só
  • 1 dl langyos tej, és amennyit a tészta felvesz (3-4 dl)
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:
Az élesztő a pici cukorral a langyos tejben felfuttatom. Tálba szitálom a lisztet, hozzáadom a felolvasztott margarint, a sót, az élesztőt és annyi langyos tejjel dagasztom hogy könnyű tésztát kapjak.

Hagyom kelni fél órát, közben összevágom a medvehagymát. A megkelt tésztát elnyújtom megkenem a maradék margarinnal rászórom a medvehagymát és hajtogatom. A hajtogatást még kétszer meg ismétlem. Az utolsó hajtogatás után kinyújtom, kiszaggatom a tetejét megkenem tojással forró sütőben aranybarnára sütöm.

Tipp:

A só ízlés szerint lehet több vagy kevesebb.