Hajtogatott medvehagymás pogácsa recept

Elkészítése:
A lisztbe tesszük a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és géppel összegyúrjuk. Egy nylon tasakba tesszük, és 1 éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni.
Másnap elkészítjük a medvehagymás vajat. A medvehagymát késsel apróra vágjuk, és a puha vajjal összekeverjük.
Ha pihent a tésztánk, lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vajjal, a egyik oldalát behajtjuk a közepéig,és ráhajtjuk a másikat. Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Ha letelt a fél óra, akkor ezt a hajtogatást megismételjük, csak duplán.Újabb pihentetés, és a harmadik hajtogatást triplán csináljuk. Ha ez megvolt, akkor ismét letakarjuk, és fél órát ismét pihen.
Ha letelt a fél óra, akkor ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd bekockázzuk egy késsel. Felvert tojással lekenjük, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A leesett részt újra gyúrjuk, és azzal is úgy járunk el, míg el nem fogy. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kiszaggatott pogácsákat, majd előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses) kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Közben egy szórófejes flakonból spriccelünk rá vizet, hogy gőz keletkezzen. Isteni puha, foszlós pogácsa. Ha valaki többet szeretne készíteni, duplázza az adagot. Ha sok a tészta, akkor zacskóban lefagyasztható, és bármikor elővehető. Jó étvágyat!
A hajtogatott medvehagymás pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 27 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »