Hajtogatott medvehagymás pogácsa recept
Elkészítése:
A lisztbe tesszük a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és géppel összegyúrjuk. Egy nylon tasakba tesszük, és 1 éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni.
Másnap elkészítjük a medvehagymás vajat. A medvehagymát késsel apróra vágjuk, és a puha vajjal összekeverjük.
Ha pihent a tésztánk, lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vajjal, a egyik oldalát behajtjuk a közepéig,és ráhajtjuk a másikat. Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Ha letelt a fél óra, akkor ezt a hajtogatást megismételjük, csak duplán.Újabb pihentetés, és a harmadik hajtogatást triplán csináljuk. Ha ez megvolt, akkor ismét letakarjuk, és fél órát ismét pihen.
Ha letelt a fél óra, akkor ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd bekockázzuk egy késsel. Felvert tojással lekenjük, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A leesett részt újra gyúrjuk, és azzal is úgy járunk el, míg el nem fogy. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kiszaggatott pogácsákat, majd előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses) kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Közben egy szórófejes flakonból spriccelünk rá vizet, hogy gőz keletkezzen. Isteni puha, foszlós pogácsa. Ha valaki többet szeretne készíteni, duplázza az adagot. Ha sok a tészta, akkor zacskóban lefagyasztható, és bármikor elővehető. Jó étvágyat!
A hajtogatott medvehagymás pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »

