Hagymás-baconos sörkifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 35-40 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál só
- 2 fej hagyma
- kockázott bacon
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd kb negyed órára félretesszük. Eközben a lisztet fél dl olajjal, a maradék tejjel, a tojással és a sóval összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt is.
A lisztel óvatosan bánjunk, mert a recept szerinti 30 dkg kevésnek bizonyult, apránként adjuk hozzá addig, amíg megfelelő, gyúrható állaga nem lesz. Meleg helyen letakarva 45 percig pihentetjük, ez idő alatt a tésztánk a kétszeresére fog dagadni.
Amíg a tészta pihen fél dl olajban megpároljuk a felaprított hagymát, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát egy gyúrótáblán 4 részre osztjuk, majd egyenként gombócot formálunk belőlük és negyed óráig pihentetjük. A gombócokat kör alakúra nyújtjuk, majd 8-8 cikket vágunk belőle (mint ha pizzát vágnánk). A hagymát és a kockázott bacon-t a szélesebb oldalára halmozzuk, majd feltekerjük.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tepsibe, egymástól egy picit távolabb helyezzük, majd megkenjük felvert tojással és forró sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »