Hozzávalók:
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd kb negyed órára félretesszük. Eközben a lisztet fél dl olajjal, a maradék tejjel, a tojással és a sóval összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt is.
A lisztel óvatosan bánjunk, mert a recept szerinti 30 dkg kevésnek bizonyult, apránként adjuk hozzá addig, amíg megfelelő, gyúrható állaga nem lesz. Meleg helyen letakarva 45 percig pihentetjük, ez idő alatt a tésztánk a kétszeresére fog dagadni.
Amíg a tészta pihen fél dl olajban megpároljuk a felaprított hagymát, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát egy gyúrótáblán 4 részre osztjuk, majd egyenként gombócot formálunk belőlük és negyed óráig pihentetjük. A gombócokat kör alakúra nyújtjuk, majd 8-8 cikket vágunk belőle (mint ha pizzát vágnánk). A hagymát és a kockázott bacon-t a szélesebb oldalára halmozzuk, majd feltekerjük.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tepsibe, egymástól egy picit távolabb helyezzük, majd megkenjük felvert tojással és forró sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.