Hagymás-baconos sörkifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 35-40 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál só
  • 2 fej hagyma
  • kockázott bacon

Elkészítése:

1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd kb negyed órára félretesszük. Eközben a lisztet fél dl olajjal, a maradék tejjel, a tojással és a sóval összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt is.

A lisztel óvatosan bánjunk, mert a recept szerinti 30 dkg kevésnek bizonyult, apránként adjuk hozzá addig, amíg megfelelő, gyúrható állaga nem lesz. Meleg helyen letakarva 45 percig pihentetjük, ez idő alatt a tésztánk a kétszeresére fog dagadni.

Amíg a tészta pihen fél dl olajban megpároljuk a felaprított hagymát, majd hagyjuk kihűlni.

A tésztát egy gyúrótáblán 4 részre osztjuk, majd egyenként gombócot formálunk belőlük és negyed óráig pihentetjük. A gombócokat kör alakúra nyújtjuk, majd 8-8 cikket vágunk belőle (mint ha pizzát vágnánk). A hagymát és a kockázott bacon-t a szélesebb oldalára halmozzuk, majd feltekerjük.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tepsibe, egymástól egy picit távolabb helyezzük, majd megkenjük felvert tojással és forró sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.