Gluténmentes, élesztőmentes pogácsa recept
Hozzávalók:
- 25 dkg hajdinaliszt
- 20 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg vaj
- 3,5-4 dl tejföl
- 1 cs sütőpor
- 1 kk só
Elkészítése:
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd add hozzá a vajat, a tejfölt és gyúrd össze a tésztát.
Annyi tejfölt tegyél hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Ha elkészültél, akár be is teheted a hűtőszekrénybe néhány órára vagy egy éjszakára. Ez ideális olyankor ha előző este jobban van időd begyúrni a tésztát, másnap hamarabb elkészülnek a pogácsák.
A tésztát nyújtsd lisztezett felületen és ki szaggasd ki a pogácsákat. A tepsiben hagyj helyet a pogácsák között.
180 fokra előmelegített sütőben süsd készre a pogácsákat.
Tipp:
Ez egy nem olyan régi kísérletem eredménye és a férjemnek nagyon ízlett:) Gyorsan, könnyen el lehet készíteni. Természetes alapanyagokból készül és nem valamilyen adalékokkal előállított lisztkeverékből. A tészta szépen összeáll és jól kezelhető.