Gluténmentes, élesztőmentes pogácsa recept

Hozzávalók:
- 25 dkg hajdinaliszt
- 20 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg vaj
- 3,5-4 dl tejföl
- 1 cs sütőpor
- 1 kk só
Elkészítése:
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd add hozzá a vajat, a tejfölt és gyúrd össze a tésztát.
Annyi tejfölt tegyél hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Ha elkészültél, akár be is teheted a hűtőszekrénybe néhány órára vagy egy éjszakára. Ez ideális olyankor ha előző este jobban van időd begyúrni a tésztát, másnap hamarabb elkészülnek a pogácsák.
A tésztát nyújtsd lisztezett felületen és ki szaggasd ki a pogácsákat. A tepsiben hagyj helyet a pogácsák között.
180 fokra előmelegített sütőben süsd készre a pogácsákat.
Tipp:
Ez egy nem olyan régi kísérletem eredménye és a férjemnek nagyon ízlett:) Gyorsan, könnyen el lehet készíteni. Természetes alapanyagokból készül és nem valamilyen adalékokkal előállított lisztkeverékből. A tészta szépen összeáll és jól kezelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »