Gluténmentes, élesztőmentes pogácsa recept
Hozzávalók:
- 25 dkg hajdinaliszt
- 20 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg vaj
- 3,5-4 dl tejföl
- 1 cs sütőpor
- 1 kk só
Elkészítése:
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd add hozzá a vajat, a tejfölt és gyúrd össze a tésztát.
Annyi tejfölt tegyél hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Ha elkészültél, akár be is teheted a hűtőszekrénybe néhány órára vagy egy éjszakára. Ez ideális olyankor ha előző este jobban van időd begyúrni a tésztát, másnap hamarabb elkészülnek a pogácsák.
A tésztát nyújtsd lisztezett felületen és ki szaggasd ki a pogácsákat. A tepsiben hagyj helyet a pogácsák között.
180 fokra előmelegített sütőben süsd készre a pogácsákat.
Tipp:
Ez egy nem olyan régi kísérletem eredménye és a férjemnek nagyon ízlett:) Gyorsan, könnyen el lehet készíteni. Természetes alapanyagokból készül és nem valamilyen adalékokkal előállított lisztkeverékből. A tészta szépen összeáll és jól kezelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









