Fűszervajas bagett recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl langyos víz
- kevés cukor
- 2 ek tejföl vagy kefír (mindegy)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 20 dkg vaj
- fokhagyma
- zöldhagyma
- petrezselyem
Elkészítése:
Az élesztőt, a langyos vizet a liszt közepébe tesszük, és hagyjuk, hogy felfusson, majd ha kész, belerakjuk a többi hozzávalókat, és jól összegyúrjuk, ha kíván még egy kevés vizet, lehet hozzá adni.
Tálba letakarva bőven duplájára kelesztjük.
20 dkg vajat vagy margarint kikavarunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával sóval, zöldhagymával, petrezselyemmel vagy bármilyen zöldfűszerrel.
A tésztát kivesszük a tálból, újra átgyúrjuk, és annyi darabra vagdossuk, ahány baguettet akarunk csinálni.
Minden darabot kinyújtunk, és megkenjük a fűszeres vajjal, feltekerjük, ahogy tudjuk, kicsit hagyjuk a tepsiben újra kelni őket, majd megkenjük egy felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
Nem kell megijedni sülés közben a vaj kiolvad és el lepi a tepsiben a tésztát de végére a tészta felszívja a vajat és ropogósra sül!
Nem lehet abba hagyni az evését! :D
Vaj fűszerezését meg ízlés szerint lehet variálni amivel szeretnénk!Készítettem aszalt paradicsommal meg friss bazsalikom levelekkel is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »