Fűszervajas bagett recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl langyos víz
- kevés cukor
- 2 ek tejföl vagy kefír (mindegy)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 20 dkg vaj
- fokhagyma
- zöldhagyma
- petrezselyem
Elkészítése:
Az élesztőt, a langyos vizet a liszt közepébe tesszük, és hagyjuk, hogy felfusson, majd ha kész, belerakjuk a többi hozzávalókat, és jól összegyúrjuk, ha kíván még egy kevés vizet, lehet hozzá adni.
Tálba letakarva bőven duplájára kelesztjük.
20 dkg vajat vagy margarint kikavarunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával sóval, zöldhagymával, petrezselyemmel vagy bármilyen zöldfűszerrel.
A tésztát kivesszük a tálból, újra átgyúrjuk, és annyi darabra vagdossuk, ahány baguettet akarunk csinálni.
Minden darabot kinyújtunk, és megkenjük a fűszeres vajjal, feltekerjük, ahogy tudjuk, kicsit hagyjuk a tepsiben újra kelni őket, majd megkenjük egy felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
Nem kell megijedni sülés közben a vaj kiolvad és el lepi a tepsiben a tésztát de végére a tészta felszívja a vajat és ropogósra sül!
Nem lehet abba hagyni az evését! :D
Vaj fűszerezését meg ízlés szerint lehet variálni amivel szeretnénk!Készítettem aszalt paradicsommal meg friss bazsalikom levelekkel is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »