Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt, a langyos vizet a liszt közepébe tesszük, és hagyjuk, hogy felfusson, majd ha kész, belerakjuk a többi hozzávalókat, és jól összegyúrjuk, ha kíván még egy kevés vizet, lehet hozzá adni.
Tálba letakarva bőven duplájára kelesztjük.
20 dkg vajat vagy margarint kikavarunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával sóval, zöldhagymával, petrezselyemmel vagy bármilyen zöldfűszerrel.
A tésztát kivesszük a tálból, újra átgyúrjuk, és annyi darabra vagdossuk, ahány baguettet akarunk csinálni.
Minden darabot kinyújtunk, és megkenjük a fűszeres vajjal, feltekerjük, ahogy tudjuk, kicsit hagyjuk a tepsiben újra kelni őket, majd megkenjük egy felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
Nem kell megijedni sülés közben a vaj kiolvad és el lepi a tepsiben a tésztát de végére a tészta felszívja a vajat és ropogósra sül!
Nem lehet abba hagyni az evését! :D
Vaj fűszerezését meg ízlés szerint lehet variálni amivel szeretnénk!Készítettem aszalt paradicsommal meg friss bazsalikom levelekkel is!