Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás tökmagos kenyérkoszorú recept

Fokhagymás tökmagos kenyérkoszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 12,5 margarin
    • 10 dkg tökmag
    • 1 tk só
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek kristálycukor
    • 3 dkg élesztő
    • 3 dl víz
    • kevés őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 ek lisztet, és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük és hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával valamint az olvasztott margarinnal. Ezt követően hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk.

    A tésztát letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára tesszük, és három egyenlő részre osztjuk. Először cipókat készítünk, majd vékony rudakat sodrunk belőlük, és hármas fonással összefonjuk a szálakat, melyből végül egy koszorút készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással, rászórjuk a megmaradt tökmagot, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá