Fokhagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészta:
- 1 kg liszt
- 1 élesztő
- 750 ml tej
- 2 ek cukor
- 1 ek só
- 1 dl olíva olaj
A fokhagymás töltelékhez:
- 250 g vaj
- 1 ek só
- 2 fej fokhagyma
A tészta kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Ha felfutott, összekeverjük a többi hozzávalóval és tésztát dagasztunk belőle. Egy órán át kelesztjük.
A töltelékhez a puha vajat összekeverjük a sóval és a fokhagymával.
Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk, külön-külön kinyújtjuk őket, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük és háromszögeteket vágunk belőle (ferdén vágjuk).
Sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sóval és szezámmaggal.
180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük a sütőből, még melegen megkenjük a tetejét sós vízzel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »