Fokhagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészta:
- 1 kg liszt
- 1 élesztő
- 750 ml tej
- 2 ek cukor
- 1 ek só
- 1 dl olíva olaj
A fokhagymás töltelékhez:
- 250 g vaj
- 1 ek só
- 2 fej fokhagyma
A tészta kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Ha felfutott, összekeverjük a többi hozzávalóval és tésztát dagasztunk belőle. Egy órán át kelesztjük.
A töltelékhez a puha vajat összekeverjük a sóval és a fokhagymával.
Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk, külön-külön kinyújtjuk őket, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük és háromszögeteket vágunk belőle (ferdén vágjuk).
Sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sóval és szezámmaggal.
180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük a sütőből, még melegen megkenjük a tetejét sós vízzel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »