Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-kacsazsíros sörkifli recept

Fokhagymás-kacsazsíros sörkifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dl langyos tej
    • 1 tk cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek puha kacsazsír

    Töltelék:

    • 5 dkg kacsazsír
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma

    Tetejére:

    • 1 enyhén felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • len vagy köménymag, de el is maradhat

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk ügyelve arra, hogy az élesztő a sóval közvetlenül ne találkozzon. Az edénybe mérjük a sót, lisztet, cukrot, élesztőt, tojást és ráöntjük a tejet valamint hozzáadjuk a zsírt és összegyúrjuk, majd kb 10 percig dagasztjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor adhatunk hozzá még kevés lisztet.

    Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.

    Közben a zsírt kissé megolvasztjuk, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát.

    A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.

    Az egyik cipót elfelezzük. Mindkét részét kinyújtjuk kör alakúra, majd az egyik felére rákenjük a zsír harmadát és befedjük a másik kinyújtott lappal.

    Ízlés szerint cikkekre vágjuk attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk.

    A háromszögeket a szélesebbik oldalától kezdve feltekerjük, majd sütőpapíros tepsibe tesszük.

    A maradék két cipót is ugyanígy készítjük el.

    Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    A kifliket lekenjük a tojással és ízlés szerinti magokkal megszórhatjuk, de ez el is maradhat.

    kb 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá