Fokhagymás-kacsazsíros sörkifli recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk ügyelve arra, hogy az élesztő a sóval közvetlenül ne találkozzon. Az edénybe mérjük a sót, lisztet, cukrot, élesztőt, tojást és ráöntjük a tejet valamint hozzáadjuk a zsírt és összegyúrjuk, majd kb 10 percig dagasztjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor adhatunk hozzá még kevés lisztet.
Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.
Közben a zsírt kissé megolvasztjuk, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát.
A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
Az egyik cipót elfelezzük. Mindkét részét kinyújtjuk kör alakúra, majd az egyik felére rákenjük a zsír harmadát és befedjük a másik kinyújtott lappal.
Ízlés szerint cikkekre vágjuk attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk.
A háromszögeket a szélesebbik oldalától kezdve feltekerjük, majd sütőpapíros tepsibe tesszük.
A maradék két cipót is ugyanígy készítjük el.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A kifliket lekenjük a tojással és ízlés szerinti magokkal megszórhatjuk, de ez el is maradhat.
kb 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.