Fokhagymás- fűszeres zsömle recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg tönkölybúzaliszt
- 25 dkg rozsliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl langyos víz
- 5 dkg cukor
- 1,5 tk só
- 0,5 dl olaj
- 2 ek ételízesítő
- 2 gerezd fokhagyma
A tetejére:
- 0,5 dl olaj
- szezámmag
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük.Az élesztőt a langyos vízbe felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt a lisztkeverékhez adjuk. A fokhagymákat reszeljük bele. Jól kidagasztjuk a tésztát. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk . 8 részre osztjuk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket, nem túl szorosan, mert még nőnek. Újabb 1 órát kelesztjük. Lekenjük a tetejüket az olajjal és megszórjuk a szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép vöröses barnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.