Fokhagymás- fűszeres zsömle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg tönkölybúzaliszt
- 25 dkg rozsliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl langyos víz
- 5 dkg cukor
- 1,5 tk só
- 0,5 dl olaj
- 2 ek ételízesítő
- 2 gerezd fokhagyma
A tetejére:
- 0,5 dl olaj
- szezámmag
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük.Az élesztőt a langyos vízbe felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt a lisztkeverékhez adjuk. A fokhagymákat reszeljük bele. Jól kidagasztjuk a tésztát. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk . 8 részre osztjuk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket, nem túl szorosan, mert még nőnek. Újabb 1 órát kelesztjük. Lekenjük a tetejüket az olajjal és megszórjuk a szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép vöröses barnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »