Fokhagymás- fűszeres zsömle

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg tönkölybúzaliszt
  • 25 dkg rozsliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 5 dkg cukor
  • 1,5 tk só
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma

A tetejére:

  • 0,5 dl olaj
  • szezámmag

Elkészítése:

A liszteket összekeverjük.Az élesztőt a langyos vízbe felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt a lisztkeverékhez adjuk. A fokhagymákat reszeljük bele. Jól kidagasztjuk a tésztát. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.

Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk . 8 részre osztjuk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket, nem túl szorosan, mert még nőnek. Újabb 1 órát kelesztjük. Lekenjük a tetejüket az olajjal és megszórjuk a szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép vöröses barnára sütjük.