Finom pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 1 pohár tejföl
- 1 leves merőkanál tej
- 3 dkg élesztő
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 csapott teáskanál só
Elkészítése:
A 3 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a zsírral, a tejföllel, a megfuttatott élesztővel, valamint a 3 tojássárgával és a sóval.
Konyharuhával letakart tálban, langyos helyen kelesztjük. Lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, éles késsel bekockázzuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét tojással kenjük meg. Tepsibe sorakoztatjuk. Hideg sütőbe tesszük. Amíg melegszik, a tészta szépen megkel. Forró sütőben világosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.