Fenyőfa alakú falatkák recept

Hozzávalók:
- kb 550 g kész vagy saját magunk által gyúrt pizza tészta
Töltelék:
- pizza szósz
- reszelt sajt és aprított mozzarella
- kukorica, apróra vágott savanyú uborka
- aprított felvágott…stb, amit szeretnénk beletölteni
Elkészítése:
A pizzatésztát kb fél cm vastagra nyújtjuk és egy kicsit nagyobb szaggatóval vagy pohárral kiszúrjuk.
A korongok közepére kevés pizzaszószt és a választott feltétet tesszük, majd a széleit összecsípjük és gömbölyűre formázzuk.
A kész, töltött gömbökből kialakítjuk a fenyőfa alakját. A gömbök ne érjenek össze, de közel legyenek egymáshoz! Lekenjük felvert tojással, majd 220 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha nem szeretjük a pizzás ízesítést, akkor tehetünk bele húsos ragut is, vagy kb bármit, amit szeretnénk. Akár édesen is elkészíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »