Fenyőfa alakú falatkák recept

Hozzávalók:
- kb 550 g kész vagy saját magunk által gyúrt pizza tészta
Töltelék:
- pizza szósz
- reszelt sajt és aprított mozzarella
- kukorica, apróra vágott savanyú uborka
- aprított felvágott…stb, amit szeretnénk beletölteni
Elkészítése:
A pizzatésztát kb fél cm vastagra nyújtjuk és egy kicsit nagyobb szaggatóval vagy pohárral kiszúrjuk.
A korongok közepére kevés pizzaszószt és a választott feltétet tesszük, majd a széleit összecsípjük és gömbölyűre formázzuk.
A kész, töltött gömbökből kialakítjuk a fenyőfa alakját. A gömbök ne érjenek össze, de közel legyenek egymáshoz! Lekenjük felvert tojással, majd 220 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha nem szeretjük a pizzás ízesítést, akkor tehetünk bele húsos ragut is, vagy kb bármit, amit szeretnénk. Akár édesen is elkészíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »