Fenyőfa alakú falatkák recept

Hozzávalók:
- kb 550 g kész vagy saját magunk által gyúrt pizza tészta
Töltelék:
- pizza szósz
- reszelt sajt és aprított mozzarella
- kukorica, apróra vágott savanyú uborka
- aprított felvágott…stb, amit szeretnénk beletölteni
Elkészítése:
A pizzatésztát kb fél cm vastagra nyújtjuk és egy kicsit nagyobb szaggatóval vagy pohárral kiszúrjuk.
A korongok közepére kevés pizzaszószt és a választott feltétet tesszük, majd a széleit összecsípjük és gömbölyűre formázzuk.
A kész, töltött gömbökből kialakítjuk a fenyőfa alakját. A gömbök ne érjenek össze, de közel legyenek egymáshoz! Lekenjük felvert tojással, majd 220 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha nem szeretjük a pizzás ízesítést, akkor tehetünk bele húsos ragut is, vagy kb bármit, amit szeretnénk. Akár édesen is elkészíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »