Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Expressz sajtos rúd recept

Expressz sajtos rúd
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 mk sütőpor
    • 1 mk instant élesztő
    • 1 mk cukor
    • 1 kis pohár tejföl
    • 10 dkg margarin
    • 3 ek zsír
    • 20 dkg reszelt sajt (ebből 5 dkg a tetejére megy)
    • 2,5 tk só

    A tetejére

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS enyhén felverve és 5 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, keverjük bele a sütőport és az élesztőt és a cukrot.

    Ezután morzsoljuk össze a zsiradékkal, azaz a margarinnal és a zsírral.

    Ezután rakjuk bele a sót a tejfölt és a 15 dkg reszelt sajtot.

    Készítsük elő az enyhén felvert tojást és ennek a felét is öntsük hozzá a tésztához, a maradékkal fogjuk lekenni a stanglik tetejét.

    Az elkészült tésztát tegyük a hűtőbe legalább 30 percre, de egy éjszakát is pihenhet.

    Ezután enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-2,5 cm vastagra, majd derelyevágóval vágjunk tetszés szerinti rudacskákat.

    A tetejüket kenjük le a tojással és szórjuk meg a maradék sajttal. Forró, 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészülnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá