Expressz sajtos rúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 mk instant élesztő
- 1 mk cukor
- 1 kis pohár tejföl
- 10 dkg margarin
- 3 ek zsír
- 20 dkg reszelt sajt (ebből 5 dkg a tetejére megy)
- 2,5 tk só
A tetejére
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS enyhén felverve és 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, keverjük bele a sütőport és az élesztőt és a cukrot.
Ezután morzsoljuk össze a zsiradékkal, azaz a margarinnal és a zsírral.
Ezután rakjuk bele a sót a tejfölt és a 15 dkg reszelt sajtot.
Készítsük elő az enyhén felvert tojást és ennek a felét is öntsük hozzá a tésztához, a maradékkal fogjuk lekenni a stanglik tetejét.
Az elkészült tésztát tegyük a hűtőbe legalább 30 percre, de egy éjszakát is pihenhet.
Ezután enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-2,5 cm vastagra, majd derelyevágóval vágjunk tetszés szerinti rudacskákat.
A tetejüket kenjük le a tojással és szórjuk meg a maradék sajttal. Forró, 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészülnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »