Hozzávalók:
A tetejére
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, keverjük bele a sütőport és az élesztőt és a cukrot.
Ezután morzsoljuk össze a zsiradékkal, azaz a margarinnal és a zsírral.
Ezután rakjuk bele a sót a tejfölt és a 15 dkg reszelt sajtot.
Készítsük elő az enyhén felvert tojást és ennek a felét is öntsük hozzá a tésztához, a maradékkal fogjuk lekenni a stanglik tetejét.
Az elkészült tésztát tegyük a hűtőbe legalább 30 percre, de egy éjszakát is pihenhet.
Ezután enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-2,5 cm vastagra, majd derelyevágóval vágjunk tetszés szerinti rudacskákat.
A tetejüket kenjük le a tojással és szórjuk meg a maradék sajttal. Forró, 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészülnek.