Élesztőmentes, gyors grissini recept

Hozzávalók:
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 200 g fehér tönkölybúzaliszt
- 1,5 tk sütőpor
- 1 tk só
- 0,5 dl olívaolaj vagy napraforgóolaj
- 2,5 dl víz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban keverd össze, majd adddd hozzá az olajat és annyi vizet (kb 2,5 dl), hogy lágy tapintású, gyúrható tésztát kapj. Plusz víz hozzáadásával tudod lágyítani, ha úgy érzed, hogy szükséges.
Gyúrd jól alaposan össze kb 4-5 perc alatt, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát. Éles késsel vágj belőle hosszú, vékony darabokat. A darabokat kézzel sodord meg és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
A tepsit tedd be 220 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 10 perc alatt.
Különböző krémekkel, szószókkal tálald. Néhány javaslat a blogomról tökmagkrém, csicseriborsókrém (hummusz), avokádókrém, de akár csak készíthetsz egy egyszerű tejfölös vagy sajtkrémes mártogatóst is.
Tipp:
Mindig jó ha gyorsan, tudunk valami sós vendégvárót készíteni. Népszerűek a pogácsák, sós rudacskák, krékerek.
A grissini mostanában szintén egyre népszerűbb sós ropogtatnivaló, amit elsődlegesen mártogatós dolgokhoz érdemes fogyasztani. Sajnos a boltokban kapható változata sok adalékanyagot tartalmaz és nem friss, zacskóban akár 1 évig is eláll. Teszem fel ilyenkor a kérdést mi lehet benne?
Érdemes frissen készíteni. Nincs komoly alapanyag és idő igénye.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »