Hozzávalók:
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban keverd össze, majd adddd hozzá az olajat és annyi vizet (kb 2,5 dl), hogy lágy tapintású, gyúrható tésztát kapj. Plusz víz hozzáadásával tudod lágyítani, ha úgy érzed, hogy szükséges.
Gyúrd jól alaposan össze kb 4-5 perc alatt, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát. Éles késsel vágj belőle hosszú, vékony darabokat. A darabokat kézzel sodord meg és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
A tepsit tedd be 220 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 10 perc alatt.
Különböző krémekkel, szószókkal tálald. Néhány javaslat a blogomról tökmagkrém, csicseriborsókrém (hummusz), avokádókrém, de akár csak készíthetsz egy egyszerű tejfölös vagy sajtkrémes mártogatóst is.
Mindig jó ha gyorsan, tudunk valami sós vendégvárót készíteni. Népszerűek a pogácsák, sós rudacskák, krékerek.
A grissini mostanában szintén egyre népszerűbb sós ropogtatnivaló, amit elsődlegesen mártogatós dolgokhoz érdemes fogyasztani. Sajnos a boltokban kapható változata sok adalékanyagot tartalmaz és nem friss, zacskóban akár 1 évig is eláll. Teszem fel ilyenkor a kérdést mi lehet benne?
Érdemes frissen készíteni. Nincs komoly alapanyag és idő igénye.