Éjszakás pogácsa recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 175 g tejföl
- 2 teáskanál só
Tetejére:
- felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - reszelt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk. Egy eléggé ragadós tésztát kapunk, amit becsomagolunk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kivéve lisztezett deszkán átgyúrjuk. Kb 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk a pogácsákat tetszés szerinti méretűre. Én kb egy öt ft-os nagyságú szaggatóval szoktam.
A pogácsákat sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a tetejüket tojással és reszelt sajtot szórunk rá.
Előmelegített sütőbe toljuk és kb 10-15 perc alatt készre sütjük.
A megadott mennyiségből kb 3 nagy tepsi pogácsánk lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









