Egyszerű sós perec recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- só (kb. 2 ek)
- 12 dkg zsír
- 1 tk cukor
- fél liter langyos tej
- 5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
A mázhoz:
- 1 ek só
- 1,5-2 ek liszt
- víz
Elkészítése:
Kb. 1 dl langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A lisztet keverjük el a sóval, morzsoljuk el benne a zsírt, adjuk hozzá az élesztős tejet, majd a többi langyos tejet is.
Jól gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd pihentessük 20 percig.
Sodorjuk ceruza vastagságú rudakká (kb. 20 cm hosszúak legyenek), és hajtogassuk perec formává a rudakat. Zsírozott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe helyezzük a pereceket, kenjük meg tojással, és tegyük sütőbe kb. 200 fokra.
A sót a liszttel keverjük el, és annyi vízzel keverjük ki, hogy egy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.
Félidőben locsoljuk meg a pereceket ezzel a sós mázzal, majd süssük szép pirosra.
Egyszerű, olcsó, sokáig elálló, finom sós süti. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »