Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű sós perec recept

Egyszerű sós perec
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • só (kb. 2 ek)
    • 12 dkg zsír
    • 1 tk cukor
    • fél liter langyos tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    A mázhoz:

    • 1 ek só
    • 1,5-2 ek liszt
    • víz

    Elkészítése:

    Kb. 1 dl langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A lisztet keverjük el a sóval, morzsoljuk el benne a zsírt, adjuk hozzá az élesztős tejet, majd a többi langyos tejet is.

    Jól gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd pihentessük 20 percig.

    Sodorjuk ceruza vastagságú rudakká (kb. 20 cm hosszúak legyenek), és hajtogassuk perec formává a rudakat. Zsírozott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe helyezzük a pereceket, kenjük meg tojással, és tegyük sütőbe kb. 200 fokra.

    A sót a liszttel keverjük el, és annyi vízzel keverjük ki, hogy egy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.

    Félidőben locsoljuk meg a pereceket ezzel a sós mázzal, majd süssük szép pirosra.

    Egyszerű, olcsó, sokáig elálló, finom sós süti. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá