Egyszerű sajtos pogácsa recept
Elkészítése:
Az élesztőt a kristálycukorral a langyos tejben felfuttatom. A tésztához az alapanyagokat egy tálba teszem, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, és összegyúrom. 30 percre hűtőbe teszem.
A sütőt előmelegítem 160 fokra. A tésztát kinyújtom 1,5 cm vastagra, a kinyújtott tészta tetejét megkenem tojással, késsel berácsozom, és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A maradékot összegyúrom, kinyújtom és kiszaggatom.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és 160 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
Az egyszerű sajtos pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


