Egyszerű sajtos csillag recept
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, valamint annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát tudjunk belőle kidolgozni.
Zacskóba csomagolva legalább két órára a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük és két nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy kis csillagformával kiszaggatjuk. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk. Nem szükséges sok helyet hagyni a pogácsák között, mert inkább felfelé növekednek.
A tetejüket lekenjük a tésztából kimaradt tojások fehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A sok édesség után most jól esett egy kis sós finomság. Ez egy nagyon egyszerű sajtos recept, amit a közelgő ünnep alkalmából csillagformára szaggattam. A belseje puha, omlós és a tetején ropogós a sajt. Azt ne kérdezzétek, hogy másnap is finom-e, mert azon nyomban elfogyott, ahogy kihűlt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »









