Egyszerű sajtos csillag recept

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, valamint annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát tudjunk belőle kidolgozni.
Zacskóba csomagolva legalább két órára a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük és két nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy kis csillagformával kiszaggatjuk. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk. Nem szükséges sok helyet hagyni a pogácsák között, mert inkább felfelé növekednek.
A tetejüket lekenjük a tésztából kimaradt tojások fehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A sok édesség után most jól esett egy kis sós finomság. Ez egy nagyon egyszerű sajtos recept, amit a közelgő ünnep alkalmából csillagformára szaggattam. A belseje puha, omlós és a tetején ropogós a sajt. Azt ne kérdezzétek, hogy másnap is finom-e, mert azon nyomban elfogyott, ahogy kihűlt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »