Egyszerű sajtos csillag recept

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, valamint annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát tudjunk belőle kidolgozni.
Zacskóba csomagolva legalább két órára a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük és két nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy kis csillagformával kiszaggatjuk. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk. Nem szükséges sok helyet hagyni a pogácsák között, mert inkább felfelé növekednek.
A tetejüket lekenjük a tésztából kimaradt tojások fehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A sok édesség után most jól esett egy kis sós finomság. Ez egy nagyon egyszerű sajtos recept, amit a közelgő ünnep alkalmából csillagformára szaggattam. A belseje puha, omlós és a tetején ropogós a sajt. Azt ne kérdezzétek, hogy másnap is finom-e, mert azon nyomban elfogyott, ahogy kihűlt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »