Hozzávalók:
Tésztába:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, valamint annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát tudjunk belőle kidolgozni.
Zacskóba csomagolva legalább két órára a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük és két nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy kis csillagformával kiszaggatjuk. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk. Nem szükséges sok helyet hagyni a pogácsák között, mert inkább felfelé növekednek.
A tetejüket lekenjük a tésztából kimaradt tojások fehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.
A sok édesség után most jól esett egy kis sós finomság. Ez egy nagyon egyszerű sajtos recept, amit a közelgő ünnep alkalmából csillagformára szaggattam. A belseje puha, omlós és a tetején ropogós a sajt. Azt ne kérdezzétek, hogy másnap is finom-e, mert azon nyomban elfogyott, ahogy kihűlt.