Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-sajtos ropogós recept

Diós-sajtos ropogós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    20-22 darabhoz:

    • 2 csomag vajas-leveles tésztalap
    • 3-4 dkg dió
    • 2-3 ek tejföl
    • 5 dkg sajt

    Elkészítése:

    Először a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg!
    Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk.

    A vajas tésztalapokat vékonyan elnyújtjuk két egyforma darabra, az egyiket vékonyan megkenjük tejföllel, meghintjük a darált dióval, eloszlatjuk rajta.

    A másik lapot ráhelyezzük, nagyjából ráillesztjük, és a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre.

    A második lap tetejét is megkenjük tejföllel, egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval, és meghintjük a reszelt sajttal.

    Kezünkkel rányomkodjuk, és derelye-, vagy tésztavágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat félbe vágjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá