Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós pogácsa recept

Diós pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 40 dkg tönkölybúzaliszt
    • 15 dkg tk tönkölybúzaliszt
    • 5 dkg rétesliszt
    • 1 tk só
    • 0,5 dl tej
    • 4 dkg cukor
    • 3 dkg élesztő (friss)
    • 20 dkg libazsír
    • 20 dkg dió – darálva
    • 10 dkg tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenésre

    Elkészítése:

    Langyos tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen hagyjuk felfutni.

    A liszteket összeszitáljuk, belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzákeverjük a darált diót, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk.

    Kelesztő tálban 50 percet kelesztjük.

    Lisztezett munkalapra fordítjuk, átgyúrjuk, és kb. 4 cm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

    Sütőpapírral leterített sütőlapon pihentetjük 30 percet, majd tojással lekenjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Tájétel, kevés helyen készítik.

    A diós pogácsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 431 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 26 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek