Diós pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg tönkölybúzaliszt
  • 15 dkg tk tönkölybúzaliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 1 tk só
  • 0,5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő (friss)
  • 20 dkg libazsír
  • 20 dkg dió – darálva
  • 10 dkg tejföl
  • 2 tojás
  • 1 tojás lekenésre

Elkészítése:

Langyos tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen hagyjuk felfutni.

A liszteket összeszitáljuk, belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzákeverjük a darált diót, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk.

Kelesztő tálban 50 percet kelesztjük.

Lisztezett munkalapra fordítjuk, átgyúrjuk, és kb. 4 cm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral leterített sütőlapon pihentetjük 30 percet, majd tojással lekenjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Tájétel, kevés helyen készítik.